Contactgegevens

Gespecialiseerd in administratieve ontzorging

De 30% regeling

Wat is de 30% regeling?

De 30% regeling is een bijzondere kostenvergoedingsregeling voor extraterritoriale werknemers die onder voorwaarden over 30% van hun belastbare inkomen geen belasting hoeven te betalen. Deze kostenvergoedingsregeling is bedacht om het eenvoudiger te maken voor de werkgever om kosten te vergoeden aan de extraterritoriale werknemer die in Nederland komt werken.

Indien een werknemer de 30% regeling krijgt, kan er geen vergoeding meer gegeven worden voor de zogenoemde extraterritoriale kosten die deze werknemer maakt. Kosten zoals: dubbele huisvestingskosten, hotelkosten en familiebezoekjes. Dit tenzij de werkelijke extraterritoriale kosten in een (fiscaal) jaar meer bedragen dan de 30% vergoeding. De aanvraag moet binnen vier maanden na indiensttreding worden ingediend bij de Belastingdienst

De voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van de 30%-regeling, dient de werkgever samen met de werknemer een verzoek in bij de Belastingdienst. De Belastingdienst checkt vervolgens onder meer of aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • De werknemer isĀ buiten Nederland geworven. Of is uitgezonden om in Nederland te werken;
  • De werknemer is geregistreerd in Nederland en in dienst bij de werkgever;
  • De werknemer voegt iets toe aan de Nederlandse economie (voor kennismigranten is dat vrijwel altijd het geval);
  • De werknemer moet voldoen aan het jaarlijkse geldende salariscriterium;

Berekening aanvragen

Als je gebruik maakt van de dienstverlening van Com.pas dan verzorgen wij de aanmelding en uitvoering van de 30%-regeling. Benieuwd wat het netto salaris of de kostprijs wordt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Download factsheet

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik besteed mijn salarisadministratie uit bij Com.pas en dit gaat altijd vlekkeloos. Als ik vragen heb en ik stuur een mail krijg ik altijd snel reactie. Bij dit bedrijf heb ik het gevoel dat ik geen nummer ben en dat ze serieus omgaan met hun klanten. Ook vind ik de prijzen zeer schappelijk. Dit is een bedrijf wat ik andere bedrijven zou aanraden.

- Nick Rademaker (NR Grafisch Ontwerp)