Contactgegevens

Gespecialiseerd in administratieve ontzorging

De 30% regeling

Wat is de 30% regeling?

De 30% regeling is een bijzondere kostenvergoedingsregeling voor extraterritoriale werknemers die onder voorwaarden over 30% van hun belastbare inkomen geen belasting hoeven te betalen. Deze kostenvergoedingsregeling is bedacht om het eenvoudiger te maken voor de werkgever om kosten te vergoeden aan de extraterritoriale werknemer die in Nederland komt werken.

Indien een werknemer de 30% regeling krijgt, kan er geen vergoeding meer gegeven worden voor de zogenoemde extraterritoriale kosten die deze werknemer maakt. Kosten zoals: dubbele huisvestingskosten, hotelkosten en familiebezoekjes. Dit tenzij de werkelijke extraterritoriale kosten in een (fiscaal) jaar meer bedragen dan de 30% vergoeding. De aanvraag moet binnen vier maanden na indiensttreding worden ingediend bij de Belastingdienst.

De voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van de 30%-regeling, dienen werknemer en werkgever samen een verzoek in bij de Belastingdienst. De Belastingdienst checkt vervolgens onder meer of jullie aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De werknemer isĀ buiten Nederland geworven. Of is uitgezonden om in Nederland te werken;
  • De werknemer is geregistreerd in Nederland en in dienst bij de werkgever;
  • De werknemer voegt iets toe aan de Nederlandse economie (voor kennismigranten is dat vrijwel altijd het geval);
  • De werknemer moet voldoen aan het jaarlijkse salariscretirum;

Berekening anvragen

Als je een buitenlandse werknemer aanstelt via Com.pas, verzorgen wij de aanmelding en uitvoering van de 30%-regeling. Benieuwd wat het netto salaris van jouw werknemer wordt? Vraag hiernaast direct een offerte op.

Download factsheet

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sinds de oprichting van Stichting Akoesticum in 2014 maken wij tot volle tevredenheid gebruik van de kennis betreffende de salarisadministratie van Com.pas Zij houden de wet- en regelgeving voor ons in de gaten, zodat we voldoen aan de regels. En als we vragen hebben, wordt er snel en duidelijk antwoord gegeven.

- Anita Staal (Stichting Akoesticum)