Contactgegevens

Gespecialiseerd in administratieve ontzorging

Vrijblijvende offerte aanvragen

Payroll Kennismigrant

Kennismigrant in dienst nemen?

Veel bedrijven zijn huiverig om een kennismigrant in dienst te nemen. Dit vanwege de complexe regels voor de tewerkstellings- en verblijfsvergunning. Dit is een ingewikkeld en tijdrovend proces voor werkgevers. Daarom wordt bij kennismigranten vaak gekozen voor een payrollconstructie. De kennismigrant komt dan in dienst bij Com.pas als feitelijke werkgever en wordt uitgeleend aan jouw bedrijf als functionele werkgever. Com.pas is specialist op gebied van Expat Services. Com.pas is erkend referent bij de IND en wij kunnen je volledig ondersteunen in trajecten waarbij je medewerkers vanuit het buitenland naar Nederland wilt halen, maar ook voor kennismigranten die al in Nederland zijn. Ook kennismigranten die een opdracht in Nederland hebben verworven en op zoek zijn naar een organisatie die ze in dit traject kan faciliteren kunnen volledig ontzorgd worden door Com.pas.

Com.pas regelt de aanvraag voor kennismigranten

Voor de aanvraag van een verblijfsvergunning voor kennismigranten moet de werkgever door de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) erkend zijn als zogeheten referent. Is jouw organisatie geen erkend referent, dan is het een optie om door middel van payroll kennismigranten via Com.pas in te zetten. Ook als uw organisatie midden in het proces zit om erkend referent te worden is Payroll via Com.pas een mooie tijdelijke oplossing.

Wat is een kennismigrant?

De betekenis van de term kennismigrant is bij wet omschreven als iemand die van buiten de Europese Unie (inclusief Zwitserland) in Nederland komt werken. Dit betreft dan wel een hoogopgeleid persoon die vanwege zijn of haar specialistische kennis als kennismigrant in Nederland komt werken. Voor het in dienst nemen van een kennismigrant gelden specifieke eisen, voorwaarden en salariscriteria. Het belangrijkste doel van de kennismigrantenregeling is om het voor studenten en hoogopgeleiden kennismigranten aantrekkelijker te maken om in Nederland te gaan werken. Hun kennis en talent kan de Nederlandse economie, welvaart en onderwijs een boost geven.

De kennismigrantenregeling

De kennismigrantenregeling die door Nederland in het leven is geroepen maakt het voor jou als werkgever mogelijk om (onder bepaalde voorwaarden) makkelijk en snel kennismigranten in dienst te nemen. Simpel gezegd versoepelt deze regeling de toelatingseisen voor kennismigranten. De drie belangrijkste voorwaarde zijn:

 • De werkgever is erkend referent bij de IND
 • Er wordt voldaan aan het salariscriterium zoals gesteld door de IND
 • De kennismigrant heeft een arbeidsovereenkomst van minimaal 3 maanden
 • De kennismigrant heeft een geldig paspoort.

Salariscriterium kennismigranten 2023

Als je een kennismigrant in dienst wilt nemen, moet je je houden aan het minimum kennismigrant salaris 2023. Het minimum kennismigrant salaris 2023 is:

 • Kennismigranten jonger dan 30 jaar: € 3.672 bruto per maand (excl. 8% vakantiegeld).
 • Kennismigranten van 30 jaar en ouder: € 5.008 bruto per maand (excl. 8% vakantiegeld).
 • Kennismigranten in hun zoekjaar: € 2.631 bruto per maand (excl. 8% vakantiegeld). Dit zijn kennismigranten die binnen 3 jaar na het afronden van een geaccrediteerde opleiding aan een Nederlandse hogeronderwijsinstelling in ons land aan het werk gaan.

De voordelen van Com.pas

De procedure om als werkgever erkend te worden als referent is tijdrovend, complex en kost veel geld. U kunt er daarom ook voor kiezen om kennismigranten via Payroll in dienst te nemen. Com.pas is erkend referent bij de IND en neemt alle administratieve en juridische zaken voor jou uit handen. Naast dat wij ervoor zorgen dat alles in het gehele traject tot in de puntjes wordt verzorgd, ervaar je bovendien de voordelen van onze kennis op gebied van de 30% regeling. Een regeling rondom de belastingvrije vergoeding voor de extra kosten voor het werken in Nederland. Com.pas is erkend als referent. Daarnaast bieden we ondersteuning bij:

 • Aanvragen 30% regeling
 • Diplomawaardering Nuffic
 • Aanvraag Burgerservicenummer

Deze diensten zitten allemaal verdisconteerd in een vaste bureaumarge. Sinds de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) per 1 januari 2020 zijn we gebonden aan de inlenersbeloning. Dit houdt in dat de payrollwerknemer, in een gelijke of gelijkwaardige functie, minimaal recht heeft op hetzelfde salaris, als een werknemer die in dienst is bij de opdrachtgever. Om hier een duidelijk beeld van te krijgen hanteert Com.pas een standaard uitvraagformulier. Na ontvangst van dit formulier kunnen wij binnen 24 uur elk gewenste proforma overleggen met de daarbij horende kosten. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Waarom Com.pas?

 • Snelle betaling salaris (binnen 3 werkdagen na ontvangst urenverantwoording)
 • Geen opstartkosten
 • Geen IND-plichten
 • Zeer scherpe bureaumarge
 • Geen omkijken naar de salarisadministratie
 • Binnen 24 uur geregeld
 • Maandelijks opzegbaar
 • SNA keurmerk en NEN 4400-1 gecertificeerd

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De samenwerking voor Payrolling met Com.pas is naar volle tevredenheid! Er wordt efficient gewerkt en we kunnen altijd terecht met vragen, die ook duidelijk en snel beantwoord worden.

- Maurits Alberda (SeaQurrent)