Payrolling horeca, wat zijn de voordelen?

Als horecaondernemer heb je veel te maken met pieken en dalen in het werkaanbod. Op sommige momenten kan het zeer druk zijn, maar op andere momenten ontvang je amper klanten. De werkdruk onder horecaondernemers blijft daarentegen hoog, waardoor noodzakelijke werkzaamheden, zoals het bijhouden van de administratie in het gedrang kan komen. Door het wisselende werkaanbod ben je niet in staat om alle medewerkers fulltime in dienst te hebben. Vooral op dagen met weinig omzet kost dit je handen vol geld. Waar je als horecaondernemer naar op zoek bent is ontzorging en flexibiliteit. Laat dit nu juist de punten zijn waarom de vraag naar payrolling horeca de laatste jaren zo sterk is toegenomen.

Wat houdt payroll horeca in?

Bij payrolling zal er op de werkvloer weinig veranderen voor zowel jou als horecaondernemer als je werknemers. Toch profiteer je optimaal van ontzorging, want je draagt het juridische werkgeverschap over aan een payrolling-aanbieder, zoals COM.PAS. Dit houdt in dat COM.PAS de gehele salarisadministratie overneemt, arbeidscontracten opstelt, loonbetalingen uitvoert en ook de aangiftes doet voor de verschillende instanties. Je bent in één keer van je gehele salarisadministratie af. Je hoeft niet meer op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen in de wet- en regelgeving, zodat je tijd over hebt om in je onderneming te steken. Naast ontzorgen zal payroll horeca je een flinke kostenbesparing op kunnen leveren. Zo hoef je voor de salarisadministratie geen salarisadministrateur meer in te huren. Op jaarbasis scheelt dit aanzienlijk in de kosten. Misschien nog wel belangrijker is dat je ook geen risico’s meer hoeft te dragen, zoals loonbetaling voor langdurig zieke medewerkers of ontslagvergoedingen.

Jij blijft controle op de werkvloer houden

Zoals aangegeven neemt COM.PAS enkel het juridische werkgeverschap over. Jij blijft als horecaondernemer de operationele werkgever. Dit houdt in dat jij zelf je eigen personeel aanneemt, de arbeidsvoorwaarden en salarishoogte bepaald, mensen ontslaat en functioneringsgesprekken doet. Jij blijft ook verantwoordelijk voor alle regels die er al dan niet wettelijk op de werkvloer vereist zijn. Zo zal er dus niets veranderen aan je band met het personeel en ook voor je personeel zal er niets veranderen, enkel dat zij nu salaris van een payrolling-aanbieder ontvangen. Je ziet, juist de werkzaamheden die door de meeste horecaondernemers als tijdrovend en hinderlijk worden ervaren, zijn niet meer van toepassing. De overgebleven tijd die je anders zou moeten besteden aan het berekenen en uitdraaien van salarisstroken en contacten met allerlei verschillende instanties, kun je nu in je horecaonderneming steken.

Profiteer van flexibele arbeidscontracten

Het is wettelijk geregeld dat ondernemers hun personeel drie tijdelijke contracten over twee jaar tijd mag aanbieden. Nadien zal de medewerker in vaste dienst moeten komen. Omdat COM.PAS bij de NBBU is aangesloten en de cao voor uitzendkrachten volgt, zijn de regels een stuk flexibeler. Je kunt nu gemakkelijk flexibele arbeidscontracten aanbieden over een periode van 5,5 jaar. Dit verhoogd jouw flexibiliteit, maar je kunt ook zekerheid bieden. Veel horecaondernemers hebben studenten in dienst. Als je flexibele contracten over een langere periode kunt aanbieden, kun je hen langer aan je binden en studenten zijn tijdens hun gehele studie verzekerd van een bijbaan zonder in vaste dienst hoeven te treden. Maar payrolling is niet enkel bedoeld voor flexibele contracten. Ook als je vaste en fulltime medewerkers in dienst hebt, zullen hun rechten goed gewaarborgd blijven en het salaris ontvangen waar zij recht op hebben.

Minder risico’s

Als horecaondernemer met personeel in dienst loop je grote risico’s die je veel geld kunnen kosten. Denk daarbij aan langdurig zieke medewerkers. Wettelijk is het zo geregeld dat je de zieke medewerker de eerste twee jaar gewoon het loon moet doorbetalen, ook al kan de medewerker niet werken. Een ander risico zit in het ontslaan van medewerkers. Is je medewerker twee jaar of langer in dienst geweest en jij ontslaat de medewerker zonder wederzijds goedvinden? Dan zul je een transitievergoeding moeten betalen. Ook dit kan je veel geld kosten. Met payrolling hoef je deze risico’s niet meer te dragen. Jij bent immers geen juridisch werkgever meer dus de payrolling-aanbieder draagt nu de risico’s. Uiteraard zal de payrolling-aanbieder er alles aan doen om de risico’s zo veel mogelijk te beperken, maar voor jou zijn deze risico’s geen zware last op je schouders meer.

Geen gedoe meer met allerlei instanties

Een salarisadministratie bijhouden is voor veel horecaondernemers al een zware belasting. Daar komt nog bij dat je daarnaast nog van doen krijgt met allerlei instanties, zoals de belastingdienst, pensioenfonds, UWV, arbodienst en allerlei verzekeraars. Voor deze instanties moet je altijd tal van aangiftes en formulieren invullen. Vervolgens komen ook nog de aanslagen en facturen binnen die je binnen een bepaald tijdvak moet betalen. Ook dit is de verantwoording voor een juridische werkgever. Aangezien jij geen juridische werkgever meer bent, krijg je geen aangiftes, formulieren en facturen van deze instanties meer binnen. De payrolling-aanbieder zal de contacten met de benodigde instanties onderhouden.

Payroll horeca via COM.PAS

COM.PAS is een payrolling-aanbieder in Ede en omgeving en welbekend omtrent de ruime ervaring en kennis op het gebied van payrolling. Laat COM.PAS jou het werk uit handen nemen, zodat jij je tijd aan je onderneming kunt besteden. De salarisadministratie zal uitgevoerd worden door professioneel en vakkundig personeel, je personeel is verzekerd van tijdige uitbetaling van het salaris en je weet exact wat je maandelijkse personeelskosten zijn. Als je payrolling overweegt en je wilt weten of dit ook daadwerkelijk voor jouw horecaonderneming mogelijk is, neem dan contact met COM.PAS op en laat je uitgebreid voorlichten.

Offerte aanvragen

Heb jij interesse in de diensten van COM.PAS? Zou jij ons graag inschakelen voor het verzorgen van je loonadministratie? In dat geval kun je heel eenvoudig online een offerte aanvragen. Geef aan voor welke service je een offerte wilt ontvangen en vul je bedrijfsgegevens in. Laat ook je telefoonnummer en e-mailadres achter op de website. Zo kunnen wij gemakkelijk contact met je opnemen. Je ontvangt de offerte zo snel mogelijk. Wanneer je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met onze professionele salarisadministrateurs. Zij kunnen al je vragen beantwoorden. Ook wanneer je nog geen offerte wilt aanvragen, maar graag eerst een oriënterend gesprek wilt met één van onze loonprofessionals, kun je ons contacteren. Bel daarvoor naar 0318 – 627 140, stuur een mail naar info@compasnl.com of laat een bericht achter op de website. Wij maken dan zo snel mogelijk een afspraak met je om alle mogelijkheden voor jouw onderneming te bespreken. Hopelijk kunnen we je snel van dienst zijn!
Created by bureau ZIGZAG logo
This site is registered on wpml.org as a development site.