Payrolling zeer geschikt voor de ICT branche

De ICT branche is een sector dat voortdurend in beweging is en flinke hoogtepunten en dieptepunten kent. Tijdens de economische crisis heeft de ICT branche dan ook de nodige klappen gekregen. Hoewel de markt zich goed heeft hersteld, is de ICT branche niet meer wat het ooit was. Meer dan ooit hebben zowel ICT ondernemers als medewerkers behoefte aan flexibiliteit. ICT ondernemers hebben behoefte aan personeel voor tijdelijke projecten en veel medewerkers willen juist graag tijdelijke of flexibele dienstverbanden omdat zij bijvoorbeeld ook als ZZP’er aan de slag zijn gegaan. Traditionele dienstverbanden met de daaraan verbonden risico’s passen niet meer in het plaatje van de flexibele ondernemer met een moderne bedrijfsvoering. Payrolling ICT branche kan een goed alternatief zijn.

Wat is payroll ICT branche?

Bij payrolling neemt de payroll-aanbieder zoals COM.PAS al jouw personeel over. Maar enkel op papier. Jij wordt inlener en blijft verantwoordelijk voor het aannemen van personeel, je blijft de hoogte van het salaris bepalen en je doet de functioneringsgesprekken. De gehele bedrijfsuitvoering blijft in jouw handen. Daarentegen hoef je in het geheel geen salarisadministratie meer te voeren, want dit is nu de verantwoording van COM.PAS. Misschien nog wel belangrijker is het feit dat COM.PAS ook de risico’s van doorbetaling bij ziekte en ontslag overneemt. Voor werknemers zal er weinig veranderen. Zij krijgen weliswaar een arbeidscontract en hun salaris van COM.PAS, maar op de werkvloer verandert er niets.

Het juridisch werkgeverschap

Als ICT ondernemer met personeel heb je te maken met het juridisch werkgeverschap en het operationeel werkgeverschap. Je bent als juridisch werkgever verantwoordelijk voor de afhandeling van de salarisadministratie, zoals uitbetaling salaris, betalingen inkomstenbelastingen en premies aan de belastingdienst en het UWV, aanverwante verzekeringen en het dragen van risico’s van doorbetaling bij ziektes en ontslagvergoedingen. Als operationeel werkgever heb je de verantwoording voor een veilige werkomgeving, selecteer je je personeel, bepaal je de arbeidsvoorwaarden, verzorg je de planning en heb je dagelijks contact met je medewerkers. Bij payroll ICT branche vervalt voor jou het juridisch werkgeverschap en ben je enkel nog operationeel werkgever. COM.PAS wordt nu de juridische werkgever, inclusief alle te dragen risico’s. Jij wordt inlener en huurt als het feite je eigen personeel weer in. Het juridisch werkgeverschap valt veel ICT ondernemers zwaar. Het bijhouden van een salarisadministratie, het dragen van risico’s en contacten met vele instanties is voor veel ondernemers een lastige klus waar veel tijd en kennis in gaat zitten. Hiervoor wordt dikwijls een salarisadministrateur in dienst genomen, maar dit kost ook erg veel geld. Met payrolling ICT branche ben je van al deze zaken af, het enige wat je ziet is een overzichtelijke maandelijkse factuur. Je kunt zelfs veel geld besparen, doordat je geen mensen voor de salarisadministratie nodig hebt en de risico’s van ziektedoorbetaling niet meer hoeft te dragen.

Hoe zit het met de flexibiliteit?

Flexibiliteit is in de ICT branche heel belangrijk. Daarbij wordt je als ondernemer in de weg gezeten door de wettelijke regelgeving, dat bepaald dat je niet onbeperkt tijdelijke contracten aan je werknemers mag voorleggen. Als je zelf personeel in dienst hebt, dan mag je in twee jaar tijd de werknemer drie contracten aanbieden. COM.PAS mag als payroll-aanbieder werknemers zes contracten aanbieden in vier jaar tijd. Dit verhoogd direct je flexibiliteit en ook werknemers die behoefte aan flexibiliteit hebben, profiteren hiervan. Heb je werknemers in dienst die maar een minimaal aantal uren werken, dan kun je overwegen om het een nul uren contract aan te bieden. Je bent wettelijk verplicht om wel minimaal drie uren uit te betalen, maar een dergelijk contract kan zowel jou als je werknemer veel vrijheden bieden.

Voordelen van payrolling op een rijtje

  • Je hoeft geen salarisadministratie meer bij te houden en op de hoogte te blijven van de snel wijzigende wet- en regelgeving. Dit levert veel tijdsbesparing op.
  • Doordat je een vast tarief betaald, weet je exact wat je maandelijkse personeelskosten zijn. De factuur kun je gemakkelijk in je administratie verwerken en de factuur geeft een duidelijk overzicht van de maandelijkse kosten.
  • Je ontvangt geen facturen en aangiften meer van instanties, zoals de belastingdienst, UWV, pensioen, verzekeringsmaatschappijen en salarisadministrateurs.
  • Je hoeft niet meer de risico’s te dragen van doorbetaling bij ziekte, dure re-integratie programma’s, ontslagvergoedingen en daarbij behorende juridische ondersteuning.
  • Optimale flexibiliteit voor zowel jou als je werknemers.
  • Als operationeel werkgever blijf je verantwoordelijk voor het personeel dat je aanneemt, de arbeidsvoorwaarden, functioneringsgesprekken en alles wat op de werkvloer plaatsvindt.
  • Mocht je toch nog behoefte hebben aan juridisch of fiscaal advies, dan heeft COM.PAS gedegen medewerkers in dienst die je kunnen helpen.

Payrolling ICT branche bij COM.PAS

Als een gerenommeerde payroll-aanbieder in Ede en omgeving, is COM.PAS een betrouwbare partner die jou veel werk uit handen neemt. COM.PAS voert voor jou een professionele salarisadministratie en je werknemers zijn gegarandeerd van een tijdige salarisbetaling. Door de vele voordelen van payrolling beperk jij je arbeidsrechtelijke risico’s, bespaar je op de personeelskosten en blijf je toch zelf verantwoordelijk voor de arbeidsvoering op de werkvloer. Je hoeft je niet meer bezig te houden met administratieve rompslomp en dat stelt je in staat om je met belangrijkere zaken bezig te houden. Als payroll ICT branche je ook wel wat lijkt, schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen om je uitgebreid te laten voorlichten.

Offerte aanvragen

Heb jij interesse in de diensten van COM.PAS? Zou jij ons graag inschakelen voor het verzorgen van je loonadministratie? In dat geval kun je heel eenvoudig online een offerte aanvragen. Geef aan voor welke service je een offerte wilt ontvangen en vul je bedrijfsgegevens in. Laat ook je telefoonnummer en e-mailadres achter op de website. Zo kunnen wij gemakkelijk contact met je opnemen. Je ontvangt de offerte zo snel mogelijk. Wanneer je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met onze professionele salarisadministrateurs. Zij kunnen al je vragen beantwoorden. Ook wanneer je nog geen offerte wilt aanvragen, maar graag eerst een oriënterend gesprek wilt met één van onze loonprofessionals, kun je ons contacteren. Bel daarvoor naar 0318 – 627 140, stuur een mail naar info@compasnl.com of laat een bericht achter op de website. Wij maken dan zo snel mogelijk een afspraak met je om alle mogelijkheden voor jouw onderneming te bespreken. Hopelijk kunnen we je snel van dienst zijn!
Created by bureau ZIGZAG logo
This site is registered on wpml.org as a development site.